Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?

Arkadaşlar, Youtube Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın.



gül suyunun faydaları


Gülün yapraklarında A, B3, C, D, E vitaminleri bulunur. Antioksidan özelliği vardır. Antibakteriyeldir. Gül suyu ise gül yapraklarının doğal yoldan damıtılması ve arıtılması ile elde edilir.

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?

Parazitleri öldürür ve cildi temizler. Gül suyunun iyisi beyaz gülden olandır. Çünkü beyaz gül en temiz ve saf olan güldür. Göz altındaki morlukları giderir ve göz altı yağ bezelerini küçültür. Her gün yüzünüzü günde birkaç defa gül suyu ile yıkadığınızda cildinizdeki lekeler azar azar kaybolur. İlerleyen yaşlarda görülen cilt kırışıklıklarına gülsuyu cilt maskesi iyi gelir.Gül suyu ile ağzımızda gargara yaparsak diş etlerini güçlendirir.Bir yudum içtiğimizde mideye iyi gelir. Gül suyundan yaklaşık 30 gram içenler idrar ve büyük abdestlerini rahatça yaparlar.Gül suyu koklandığında ve cilde sürüldüğünde baş ağrısını giderir cildi beyazlaştırır.Sıcak havalarda kalp çarpıntısına iyi gelir.Gül suyu saçlara çok sürülürse saçları beyazlatabilir.

Gül Yağından Yüz Maskesini Nasıl Yapabiliriz?

Malzemelerimiz:
2 çay kaşığı gül yağı,3 yemek kaşığı kil,2 çay kaşığı kayısı suyu,
2 çay kaşığı salatalık suyu

Maskenin Hazırlanışı:
Kilimizi ve bütün malzemeleri bir kabın içine koyup çamur yapana kadar 5 dakika karıştırıp hallediyoruz. Yapılan maskeyi yüzünüzdeki hassas bölgeler hariç (göz ve dudak çevresi) tüm yüze sürün. Bu maskeyi yaklaşık 20-25 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz. Yüzünüzü kurulama yaptıktan sonra gül suyu ile iyice temizleyin.Bu uygulama yaklaşık 2 hafta boyunca günde bir kez yapılırsa yüzünü bembeyaz ve pürüzsüz olur.





0 yorum:

Yorum Gönder

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More