Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Arkadaşlar, Youtube Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın.



çörek otunun faydaları


Çörek otu çok faydalı ve mübarek bir ottur.Hücrelerimizi yeniler,bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir,yiyen annelerin sütünü arttırır,beyaz saçları bile siyahlaştırır.
Çörekotu yağı sıkılarak elde edilir.Soğuk pres olan yağ daha kıymetlidir.Yağ asitleri ve mineraller bol miktarda vardır.E vitamini içermektedir.
Çörek otunun ve yağının faydaları şunlardır:
Saçlarımızı besler dökülmeyi önler.Kepeğe,egzamaya,sedef hastalığına iyi gelir. Cildimizi nemlendirir.
Banyoda saçlar iyice yıkandıktan sonra çörekotu yağı iyice saça ve saç derisine yedirilir.10 dakika bekledikten sonra zeytinyağlı sabunla (arap sabunu) iyice yıkanıp bol suyla durulanır.Bu uygulama altı ay boyunca haftada 2 kez yapılır.

Besleyici ve vücudu dengede tutar. İştah açar. Astım ve nefes almayı kolaylaştırır. İdrardaki taşları düşürür. Şekeri düşürür.Romatizmaya iyi gelir. Soğuk havalarda yakalandığımız grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.
Sabahları aç karnına iyice öğütülmüş çörekotunu, 2-3 gram yani çay kaşığını tam doldurmayacak şekilde alıp 3 tatlı kaşığı balla karıştırıp yiyiyoruz.Ardından bir bardak su içiyoruz ki sindirimi kolay olsun. Bu uygulama altı ay boyunca günde 1 kez yapılır.

Annelerin sütünü artırır. Adet söktürür. Hemoroide ve basura iyi gelir.Menepozdaki kadınların kullanması gerekir. İktidarsızlığa iyi gelir.
Kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce çörekotu yağını,bir çay kaşığı miktarını bir bardak suya boşaltıp içiyoruz. Bu uygulama altı ay boyunca günde 2 kez yapılır.
Derdi veren Allah dermanını da veren Allah tır.Bu uygulamaları yaptıktan sonra şifa bulmak için namazlarınızı kılıp arkasından Allah a dua etmeyi unutmayın.Allah hepinize acil şifalar versin.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) hadis-i şerifleriyle çörek otunun önemine değinmiştir.
Hz. Enes (r.a.) "Allah'ın Elçisi (s.a.v), hastalandığı zaman, bir avuç çörek otu alıp, onu su ve bal ile karıştırıp içerdi" (Büyük Hadis Külliyatı- Rudani, C.4. H.no: 7523) Resulullah Efendimiz (s.a.v), Hz. Ali (r.a.) ye "Yâ Alî! Yemeklere çörek otu koy. O, ölüm hâriç her derde devâdır" (Menâkıb-ı Çihâr Yâr-i Güzîn s.345) buyurmuştur.Peygamber Efendimiz (s.a.v), "Şu çörek otunu kullanmaya devam edin, çünkü onda ölümden başka her hastalığa şifa vardır" (Sünen-i İbn-i Mace, C.9. H.no:3447) demiştir.




1 yorum:

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

Yorum Gönder

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More